Hoe het allemaal begon

In augustus 2014 verhuizen Bart en Ine van Leuven naar Chicago. Bart gaat er – als program manager/consultant – de nieuwe dochteronderneming mee helpen opstarten van het software bedrijf waar hij voor werkt. Ine zegt haar job vaarwel en vindt al snel happINEss als stadsgids en reisbegeleider.
En dan gebeurt er iets bizar in mei 2015.
Zowel Bart als Ine hebben afzonderlijk met een Amerikaanse vriend afgesproken in dezelfde bar op hetzelfde moment. Een bar in Noord Chicago, dicht bij hun apartement, waar ze elke 2 a 3 maanden eens naartoe gaan. Ine zit op het terras, Bart zit aan de toog, elk met hun respectievelijke afspraak. En dan komt Stefaan binnen. Stefaan! Stefaan die ze al 15 jaar niet meer gezien hebben. Stefaan, een Belg, in hun bar in Chicago… Stefaan blijkt vertegenwoordiger te zijn voor Delirium en is voor 3 dagen in Chicago. Hij bleek op dit exacte moment gepland te hebben om dezelfde bar te bezoeken als Bart en Ine. Alle 3 staan stomdronken van verbazing (niet van de alcohol).
Toeval bestaat niet. Dit betekent iets. Verder dan dat het iets met ‘bier’ is komen ze niet.
Drie maanden later maakt Bart een lelijke val met zijn koersfiets en breekt zijn heup. Dikke, dikke pech. Met 3 pinnen in zijn heup en huppelend op krukken valt ook de geplande wandelvakantie in Alaska in duigen. Dan maar een staycation en met de auto eens wat brouwerijen bezoeken, proeven wat die Amerikanen in hun mars hebben. En, OMG, hoe cool is dees?! Chicago bleek meer dan 80 brouwerijen te kennen (in 2018: meer dan 200!), elk met hun eigen specialiteit, elk met regelmatige uitgave van nieuwe bieren, elk met een origineel concept. En whoopa, Bart was vertrokken. Eens die krukken verdwenen, sprong hij weer op de fiets en werd zijn geliefde weekendactiviteit de volgende 3 jaren: brouwerijen bezoeken! In Chicago en in de hele VS. Je staat er van versteld dat je zelfs elk godvergeten gat in Nebraska een microbrouwerij (of 2) vindt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: