2 maanden open

Jieha!

Genieten hoor! Eindelijk mensen kunnen bedienen met onze brouwsels. Heerlijk!
Ook al zijn het rare tijden, zijn we allemaal wat beperkter in onze vrijheid en beseffen we dat het allemaal nog lang op deze manier kan/zal blijven duren. Het is wat het is. We passen ons aan. We zijn alsnog gelukzakken, met een mondmasker aan. Haha.

We zijn zo blij dat iedereen nog buiten mag komen.
We zijn zo blij dat de mensen de lokale ondernemers graag steunen.
We zijn zo blij met onze grote loods waardoor iedereen veilig kan zitten.
We zijn zo blij dat ons Amerikaans concept ook werkt in België.
We zijn zo blij dat onze gasten toch spontaan met elkaar beginnen te praten, ook al is het vanop een grotere afstand van elkaar.
We zijn zo blij met de leuke reacties.
We zijn zo blij met de blije gezichten.
Want LIFE IS BREWTIFUL (ook met corona)

 

Blijde verwachtingen en moeilijke bevallingen.

Het laatste half jaar zijn Bart en ik (Ine) regelmatig in blijde verwachting geweest. In blijde verwachting van de komst van een goed geïsoleerd dak, van zonnepanelen, van nieuwe ramen, van een brouwinstallatie, van street art, van een verwarming, van een nieuw toilet, van glazen, een toog, keuringsattesten, en nog zoveel meer.

Het waren, op een paar uitzonderingen na, moeilijke bevallingen. De bevalling kwam meestal niet op tijd op gang en moest geïnitieerd worden. Geïnitieerd door ons weliswaar, en op meermaals aandringen. Eens de bevalling dan van start ging bleken er toch dikwijls complicaties te zijn en moest er alle hens aan dek gezet worden om alsnog een gezond resultaat tevoorschijn te toveren.

Van al die complexe bevallingen zijn we behoorlijk uitgeput geraakt. Liefst zouden we in winterslaap gaan. Maar zoals dat met bevallingen gaat vergeet je al snel weer hoe vermoeiend die was als je het resultaat ziet. Elke dag stappen we via een kleurrijke poort onze brouwerij binnen. Hier en daar hangt al wat vrolijke fietskunst. De laatste klussen worden geklaard. Bart leert zijn brouwinstallatie kennen. We houden grote schoonmaak. Etcetera.

Er staan nog een paar blijde verwachtingen voor de deur. De koelcel die vorige week zijn intrede had moeten maken, het voorlopig ijkingsattest dat niet geschreven geraakt omdat de Jos zijn notities kwijt is, de keuring van de brandinstallatie, de controles van accijnzen, de brandweer, de hygiëne-ambtenaar, de horecapolitie en het voedselagentschap. En ongetwijfeld nog wel meer wat we nu nog niet weten…

Gelukkig staat de lente voor de deur. En de lente zorgt voor nieuwe energie, voor vrolijkheid, voor optimisme, voor hoppiness en voor happiness.
Because LIFE IS BREWTIFUL

davdav

Bart en Liu aan de schrootmolen waarin Liu zijn hand bijna is kwijtgespeeld. Gelukkig komt het helemaal weer goed, volgens de handchirurg van Gasthuisberg.

Beer-for-Life enzo

IMG_20150512_180410

Wij doen natuurlijk ook mee met de crowdfunding hype. Haha!

Onze campagne staat op Ulule: https://nl.ulule.com/life-is-brewtiful/

Misschien zit er wel iets leuks voor jou tussen? Of een cadeau voor iemand anders?
Je kan een bidon kopen, ere-Coureur worden, e-vat-e-vat-e-vat geven of iets anders. Alle info op Ulule.

In april hopen we te kunnen brouwen. Met het ingezamelde geld kunnen we echt aan de slag gaan:

  • aankoop van vaatjes om het bier te bewaren
  • aankoop van glazen om een verse pint te drinken
  • aankoop van bidons van 1,8 liter voor de groten dorst

We gaan niet bottelen. Een Coureur-pint smaak je dan ook rechtstreeks van de tap in de Bevoorrading van Brouwerij de Coureur. Steun ons door een bidon te kopen, ere-Coureur te worden of e-vat-e-vat-e-vat te geven.
Er zit een limiet op de formule ere-Coureur, Bollekestrui en Peloton. En de rewards zijn exclusief en enkel tijdens deze crowdfunding campagne te koop. Ben je bierliefhebber? Twijfel dan niet! Of geef het iemand cadeau!

https://nl.ulule.com/life-is-brewtiful/