! Cadeautjes Tijd – Xmas Gifts !

Het is pakjestijd! (for English, see below)
Pakjes voor jezelf, pakjes voor jouw partner, pakjes voor vriend, vriendin, mama, papa, buurman, hond, wie zal’t zeggen, jij kiest.

Wij lanceren gedurende de maand december 3 formules voor Brouwerij de Coureur-fans:

 1. Ere-Coureur 2021
  • elke maand een bier naar keuze, een waterbidon + een glas
  • € 55
 2. Colleke-fan 2021
  • elke maand een Colleke
  • € 35
 3. Kuitenbijter-fan 2021
  • elke maand een Kuitenbijter
  • € 45

Voorwaarden:
Elke maand mag je jouw bier komen nuttigen in de taproom van Brouwerij de Coureur. Jouw bierformule is niet overdraagbaar op naam of op maand. De formule geldt voor de 12 maanden in het jaar 2021, echter indien de taproom gesloten is door overmacht wordt de formule per gesloten maand verlengd. Je mag meerdere formules kopen voor jezelf, alsook een formule cadeau geven aan iemand anders. Je kan deze formules enkel aankopen tijdens de maand december 2020, door een email te sturen naar brouwerijdecoureur(at)gmail.com. We bezorgen je dan ook een volledige lijst met algemene voorwaarden.

Natuurlijk kan je nog wat anders bij ons kopen:

 • een lege bidon + cadeaubon met een bedrag naar keuze, om die bidon te komen vullen
 • een eco fietsbidon en retro klak, elk aan € 10
 • het echte Brouwerij de Coureur glas voor € 5
 • cadeaubonnen met waarde naar keuze, juweeltjes van Bellastoria gemaakt met fietsbinnenbanden…
 • te koop op vrijdag en zaterdag tussen 16-18u in onze brouwerij (opgelet: uren kunnen anders zijn tijdens de kerstvakantie)

It’s the most jolly time of the year!
Give yourself the gift of beer, or give someone else a hoppy time. The choice is yours.

This month, we launch 3 different types of subscriptions for 2021:

 1. Ere-Coureur 2021
  • each month a beer of your choice, a flask + glass
  • € 55
 2. Colleke-fan 2021
  • each month a Colleke
  • € 35
 3. Kuitenbijter-fan 2021
  • each month a Kuitenbijter
  • € 45

General terms:
Each month, you can drink your beer in the taproom of Brouwerij de Coureur. Your beer subscription is only for you, non-transferable to someone else or to the following month. The subscription is for the 12 months of 2021, however if the taproom is closed due to force majeure the subscription will be extended. You may purchase multiple subscriptions per person, as well as buy a subcription for someone else. Only for purchase during this month, December 2020, by sending an e-mail to brouwerijdecoureur(at)gmail.com.

There are other presents to buy as well:

 • an empty growler with a gift voucher for a beer fill-up
 • a recycled water bottle and a flemish cap, each for € 10
 • the authentic Brouwerij de Coureur glass, for € 5
 • gift vouchers, wallets and earrings made from inner tubes by Bellastoria…
 • for sale in our brewery on Fridays and Saturdays 4-6pm (note: shop hours may vary during xmass time)


2 maanden open

Jieha!

Genieten hoor! Eindelijk mensen kunnen bedienen met onze brouwsels. Heerlijk!
Ook al zijn het rare tijden, zijn we allemaal wat beperkter in onze vrijheid en beseffen we dat het allemaal nog lang op deze manier kan/zal blijven duren. Het is wat het is. We passen ons aan. We zijn alsnog gelukzakken, met een mondmasker aan. Haha.

We zijn zo blij dat iedereen nog buiten mag komen.
We zijn zo blij dat de mensen de lokale ondernemers graag steunen.
We zijn zo blij met onze grote loods waardoor iedereen veilig kan zitten.
We zijn zo blij dat ons Amerikaans concept ook werkt in België.
We zijn zo blij dat onze gasten toch spontaan met elkaar beginnen te praten, ook al is het vanop een grotere afstand van elkaar.
We zijn zo blij met de leuke reacties.
We zijn zo blij met de blije gezichten.
Want LIFE IS BREWTIFUL (ook met corona)

 

Blijde verwachtingen en moeilijke bevallingen.

Het laatste half jaar zijn Bart en ik (Ine) regelmatig in blijde verwachting geweest. In blijde verwachting van de komst van een goed geïsoleerd dak, van zonnepanelen, van nieuwe ramen, van een brouwinstallatie, van street art, van een verwarming, van een nieuw toilet, van glazen, een toog, keuringsattesten, en nog zoveel meer.

Het waren, op een paar uitzonderingen na, moeilijke bevallingen. De bevalling kwam meestal niet op tijd op gang en moest geïnitieerd worden. Geïnitieerd door ons weliswaar, en op meermaals aandringen. Eens de bevalling dan van start ging bleken er toch dikwijls complicaties te zijn en moest er alle hens aan dek gezet worden om alsnog een gezond resultaat tevoorschijn te toveren.

Van al die complexe bevallingen zijn we behoorlijk uitgeput geraakt. Liefst zouden we in winterslaap gaan. Maar zoals dat met bevallingen gaat vergeet je al snel weer hoe vermoeiend die was als je het resultaat ziet. Elke dag stappen we via een kleurrijke poort onze brouwerij binnen. Hier en daar hangt al wat vrolijke fietskunst. De laatste klussen worden geklaard. Bart leert zijn brouwinstallatie kennen. We houden grote schoonmaak. Etcetera.

Er staan nog een paar blijde verwachtingen voor de deur. De koelcel die vorige week zijn intrede had moeten maken, het voorlopig ijkingsattest dat niet geschreven geraakt omdat de Jos zijn notities kwijt is, de keuring van de brandinstallatie, de controles van accijnzen, de brandweer, de hygiëne-ambtenaar, de horecapolitie en het voedselagentschap. En ongetwijfeld nog wel meer wat we nu nog niet weten…

Gelukkig staat de lente voor de deur. En de lente zorgt voor nieuwe energie, voor vrolijkheid, voor optimisme, voor hoppiness en voor happiness.
Because LIFE IS BREWTIFUL

davdav

Bart en Liu aan de schrootmolen waarin Liu zijn hand bijna is kwijtgespeeld. Gelukkig komt het helemaal weer goed, volgens de handchirurg van Gasthuisberg.