Blijde verwachtingen en moeilijke bevallingen.

Het laatste half jaar zijn Bart en ik (Ine) regelmatig in blijde verwachting geweest. In blijde verwachting van de komst van een goed geïsoleerd dak, van zonnepanelen, van nieuwe ramen, van een brouwinstallatie, van street art, van een verwarming, van een nieuw toilet, van glazen, een toog, keuringsattesten, en nog zoveel meer.

Het waren, op een paar uitzonderingen na, moeilijke bevallingen. De bevalling kwam meestal niet op tijd op gang en moest geïnitieerd worden. Geïnitieerd door ons weliswaar, en op meermaals aandringen. Eens de bevalling dan van start ging bleken er toch dikwijls complicaties te zijn en moest er alle hens aan dek gezet worden om alsnog een gezond resultaat tevoorschijn te toveren.

Van al die complexe bevallingen zijn we behoorlijk uitgeput geraakt. Liefst zouden we in winterslaap gaan. Maar zoals dat met bevallingen gaat vergeet je al snel weer hoe vermoeiend die was als je het resultaat ziet. Elke dag stappen we via een kleurrijke poort onze brouwerij binnen. Hier en daar hangt al wat vrolijke fietskunst. De laatste klussen worden geklaard. Bart leert zijn brouwinstallatie kennen. We houden grote schoonmaak. Etcetera.

Er staan nog een paar blijde verwachtingen voor de deur. De koelcel die vorige week zijn intrede had moeten maken, het voorlopig ijkingsattest dat niet geschreven geraakt omdat de Jos zijn notities kwijt is, de keuring van de brandinstallatie, de controles van accijnzen, de brandweer, de hygiëne-ambtenaar, de horecapolitie en het voedselagentschap. En ongetwijfeld nog wel meer wat we nu nog niet weten…

Gelukkig staat de lente voor de deur. En de lente zorgt voor nieuwe energie, voor vrolijkheid, voor optimisme, voor hoppiness en voor happiness.
Because LIFE IS BREWTIFUL

davdav

Bart en Liu aan de schrootmolen waarin Liu zijn hand bijna is kwijtgespeeld. Gelukkig komt het helemaal weer goed, volgens de handchirurg van Gasthuisberg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: